's Nachts opladen slecht voor je iPhone en iPad

Published by: Kampen

's Nachts je iPhone of iPad opladen is niet altijd even goed voor de kwaliteit van de accu.

80% van alle iDevice reparaties betreft een scherm vervanging of een batterij vervanging, 1 van de oorzaken van die 2e veel voorkomende reparatie is het constant laden van de iPhone en iPad.

Een van de grootste problemen van deze tijd is toch om je telefoon voortdurend van energie te voorzien, want hoeveel die apparaatjes ook kunnen, de batterij gaat nog steeds maar een dagje mee. En nu blijkt het ook nog slecht te zijn om je smartphone ‘s nachts op te laden.

Vlak voor het slapengaan de mobiel in de oplader, zodat hij ‘s ochtends weer net zo fris en fruitig is als jij. Het klinkt ideaal, maar je batterij is er niet blij mee. Vanaf het moment dat je een telefoon voor het eerst gebruikt, begint de batterij in kracht af te nemen. Als je hem ‘s nachts oplaadt is je toestel langer dan nodig met elektriciteit verbonden. Daardoor gaat de batterij veel sneller achteruit dan wanneer je hem alleen oplaadt zo lang het nodig is.

Hatem Zeine, ontwikkelaar van draadloze oplaadtechnologie vertelt tegen Time: “Als je je telefoon ‘s nachts oplaadt, zit hij in totaal drie tot vier maanden per jaar in de oplader. Dit proces vermindert onvermijdelijk de capaciteit van de batterij van je telefoon.”
Bron(nen):   

The IndependentDe beste manier om je iPhone of iPad op te laden en de levensduur van je accu te verlengen?

Laadt hem op terwijl je er zicht op hebt.
Laadt hem vol tot 100%
Laadt hem ca. 30 minuten langer door terwijl hjij op 100% staat

Je verlengd hiermee de levensduur van de accu/batterij van je iPhone / iPad.