Overstappen van Android naar iPhone: alles wat je moet weten

Apple maakt van Android naar iOS overstappen heel gemakkelijk met Move to iOS. In deze tip laten we zien hoe je contactpersonen en je bestanden naar een iPhone overdraagt.

 

Van Android naar iOS overstappen: gebruik deze Apple-app

Apple wil natuurlijk dolgraag dat eigenaren van een Android-telefoon de overstap maken naar de iPhone. Daarom hebben ze Move to iOS gemaakt, een app die je gratis in de Google Play Store kunt downloaden. Met de app helpt Apple je een handje om gegevens zoals foto’s, filmpjes en de personen in je contactenlijst over te zetten. Wel zo handig, want dan hoef je dit niet handmatig te doen en raak je zo min mogelijk data kwijt.
 
Apple heeft wel een aantal voorwaarden gesteld om van de overstap-app gebruik te maken. Zo moet het Android-toestel minimaal op Android 4.0 of hoger draaien en heb je een iPhone 5 of nieuwer met iOS 9 nodig.
 
Voordat je begint met het overzetten van de gegevens, zijn er een aantal zaken die je even moet controleren. Die zetten we hieronder voor je op een rijtje:
 
Sluit zowel de Android-telefoon als de iPhone aan op het stopcontact;
Controleer de bestandsgrootte die je van Android naar iOS wilt overzetten, en of dit niet het geheugen van je iPhone overschrijdt;
Schakel wifi in op de Android-telefoon voordat je met de overdracht begint.
 
Kies zelf welke gegevens je naar de iPhone overzet
 
Heb je bovenstaande stappen gecontroleerd, dan kun je beginnen met het overzetten van je gegevens van Android naar iOS. Download hiervoor de Move to 
iOS-app via Google Play (link).
 
  1. Start je iPhone op en volg de stappen op het scherm. Kies bij ‘Apps en gegevens’ voor ‘Verplaats gegevens vanaf Android’;
  2. Pak je Android-toestel erbij en start Move to iOS;
  3. Volg de stappen op het scherm. Tik op continue, accepteer de voorwaarden en kies ‘Find Your Code’;
  4. Tik op je iPhone op ‘Ga Door’ en wacht tot de code verschijnt;
  5. Voer deze tiencijferige code in op je Android-telefoon zodat het ‘Transfer Data-scherm’ verschijnt.
 
 
Nu de twee apparaten aan elkaar gekoppeld zijn, kun je precies aangeven welke bestanden je wel en niet over wilt zetten van Android naar iOS. Hier kun je kiezen voor contacten, foto’s en video’s bladwijzers, e-mailaccounts, agenda’s en berichten. Ook worden automatisch alle gratis apps aan je nieuwe iTunes-account gekoppeld zodat je ze snel kunt downloaden. Betaalde apps worden in je iTunes-verlanglijst gezet.
 
Afhankelijk van de bestanden die je hebt geselecteerd, kan het even duren voordat de overdracht is voltooid. Laat tijdens het overzetten van je gegevens beide telefoons liggen en wacht tot de balk op het iPhone-scherm helemaal gevuld is. Volg daarna de stappen op het scherm om de configuratie verder te voltooien.
 
Bron: iPhoned.nl