Overleef het warme weer met deze zomerse iPhone-apps

Waarschijnlijk had je het al in de gaten: het is behoorlijk warm in Nederland en België. Er is sprake van een hittegolf en het Nationaal Hitteplan is ingegaan. Met deze zomerse hittegolf apps overleef je de warmte!

 

iPhone-apps voor warm weer
Bereid jezelf voor met deze handige hittegolf-apps voor als je dichtbij huis blijft of tijdens de pauze of na het werk een terrasje wilt pakken, dan ben je met deze zomerse apps goed voorbereid!
 
iPhone oververhit
 
Tip: Krijgt je iPhone het ook te heet? Je krijgt dan de afgebeelde melding te zien. Met deze tips zorg je dat de iPhone weer snel op temperatuur komt: iPhone oververhit: oorzaken en oplossingen.
 
 
UVLens
Blootstelling aan ultraviolette straling (UV) kan je huid beschadigen en vergroot je risico op huidkanker. De app UVLens laat zien of het veilig is om buiten te gaan zitten en waarschuwt wanneer het tijd is om weer naar binnen te gaan. De UV-indexvoorspeller laat zien op welke momenten je het beste van de zon kunt genieten, gebaseerd op jouw huidtype. De app geeft zelfs aan in hoeveel minuten je kan verbranden op basis van jouw huid. Ook krijg je herinneringen om zonnebrand te gebruiken. Met de widget hou je snel zicht op de situatie.
 
 
We zijn vast niet de eerste die in deze warme periode roepen dat je genoeg water moet drinken, maar met Waterlogged hoef je er in ieder geval zelf niet meer aan te denken. Met de app zie je in een oogopslag hoeveel water je nog moet drinken om de dagelijkse hoeveelheid te halen. Zeker als het warm is, is het raadzaam om je eraan te houden. Door de hoeveelheid drankjes in te vullen zie je dat de fles op het appscherm zich gaandeweg vult. In een grafiek zie je van dag tot dag hoeveel je gedronken hebt. Werkt ook goed om te zien hoeveel witbiertjes je al achter de rug hebt, al kun je die dagelijkse streefhoeveelheid dan misschien beter even overslaan.
 
 
 
Als je ergens geen zin in hebt na een gezellige middag terrassen, is het wel gezeur en gekibbel om wie wat betaalt van de rekening. Met apps zoals Cost Split en Dutch Wallet voorkom je problemen door alle kosten op een lijstje te zetten, zodat iedereen kan zien wat er besteld is door wie. Ook handig als iemand wil voorschieten en er nog geld terugbetaald moet worden. In Cost Split hebben personen met groene cijfertjes nog geld tegoed van de rest, terwijl de rode getallen laten zien wat je nog verschuldigd bent. Dutch Wallet werkt op dezelfde manier, maar is gemaakt door een stel Nederlandse vrienden. Wil je aan het einde van een lange dag geld vragen aan anderen, dan kan dat met Tikkie.
 
 
Weathershot (voorheen: InstaWeather)
Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming deel je uiteraard een foto met de rest van de wereld via social media. Zodat anderen die nog moeten werken goed kunnen zien hoe lekker het zonnetje schijnt en hoe jij van je cocktail geniet. Maak een foto en Weathershot (voorheen InstaWeather) zet er een stijvolle overlay over heen met alle weersinformatie. In de app heb je de keuze uit verschillende filters, die niet allemaal gratis zijn. De gratis variant bevat genoeg filters om een zonnig weekje te vullen met originele foto’s.
 
 

Lekker weer betekent voor veel mensen: barbecuën! Er zijn verschillende apps met recepten en timers, dus kijk welke het best bij je past. Wij gebruiken GrillTime. Deze app laat je timers instellen voor verschillende gerechten, waaronder steak, burgers, kip, worstjes, groente en vis. Ook zie je in een oogopslag hoe lang elk type vlees op de grill moet liggen. Er zit bovendien een Apple Watch-app bij.
 
 
 
 
  •  
  • iDevice+ https://www.ideviceplus.nl/img/layout/logo.png
    +31-38-386-1055 customer service Dutch, English