Oplossing wanneer je iPhone ’s ochtends niet volledig opgeladen is

Sinds iOS 13 zijn er een aantal iPhone gebruikers die klagen over het feit dat hun telefoon 's ochtends niet volledig is opgeladen. Ook al heeft de iPhone een volledige nacht opgeladen, toch is de smartphone maar tussen de 80 en 90% opgeladen.
 
In de meeste gevallen is er niets aan de hand met de batterij van het toestel, maar komt het door een nieuwe functie. Sinds iOS 13 past de software geoptimaliseerd opladen toe. Dit is een optie om op een slimme manier de levensduur van de iPhone accu te verlengen, echter houdt dit wel in dat de iPhone stopt met opladen bij 80% en pas verder gaat als de nacht bijna voorbij is.
 
 
iPhone is niet volledig opgeladen
Geoptimaliseerd opladen is misschien goed voor je iPhone-accu, maar het kan soms fout gaan. Dit kan meestal omdat je eerder bent opgestaan dan normaal of omdat iOS een fout heeft gemaakt in het berekenen van het schema. Dit resulteert in een niet volledig opgeladen iPhone. Dit kun je op twee manieren oplossen: geoptimaliseerd opladen uitschakelen of herstellen.
 
Geoptimaliseerd opladen uitschakelen:
  • Open 'Instellingen' op je iPhone
  • Ga naar 'Batterij'
  • Tik op 'Batterijcondities'
  • Schakel de optie 'geoptimaliseerd opladen' uit
 
Vanaf nu zal de batterij van je iPhone onmiddellijk tot 100% worden opgeladen, let wel dit is minder goed voor de accu en kan resulteren in een minder goed werkende batterij na verloop van tijd.
 
 
Batterij geoptimaliseerd opladen herstellen
Mocht je toch gebruik willen blijven maken van de functie, dan kun je deze ook herstellen. Dit doe je door de optie uit te schakelen volgens bovenstaande stappen en er even geen gebruik van maken. Schakel na een paar dagen de optie weer in en iOS zal opnieuw de berekeningen uitvoeren om het opladen geoptimaliseerd uit te voeren.
 
iPhone batterij laadt niet volledig op
Mocht je bovenstaande oplossingen hebben geprobeerd, en lukt het nog steeds niet om je batterij volledig op te laden? Dan is er meer aan de hand. Wellicht is de accu verouderd en moet deze vervangen worden. Meer informatie: https://www.ideviceplus.nl/servicelocaties