Ook garantie voor iPhones met door derden gerepareerd scherm

iPhones waarvan het scherm gerepareerd is door een andere partij dan Apple zelf of goedgekeurde servicepartners, kosten gebruikers niet langer de garantie op hun telefoon.
 
Dat zou Apple middels een interne memo aan winkelmedewerkers in de Verenigde Staten en Canada hebben medegedeeld, meldt MacRumors.
 
De website meldt dat de vermeende beleidsaanpassing waarschijnlijk ook voor andere regio’s geldt. Apple heeft vooralsnog geen officiële aankondiging gedaan omtrent de kwestie.
 
Apple stond tot dusver enkel reparaties door het bedrijf zelf toe, of door bedrijven die zich als officiële partners bij de techgigant hebben aangesloten. Reparatie van het scherm door derden had tot gevolg dat gebruikers het recht op reparatie kwijtraakten, omdat hun garantie hiermee kwam te vervallen.
 
Voorwaarden
 
Daar zou Apple nu dus van afstappen. Daarbij geldt wel de kanttekening dat het gebrek niet met het scherm zelf te maken mag hebben. Servicemedewerkers van Apple zou bovendien aangeraden worden om iPhones met zo'n scherm te inspecteren op onrechtmatige aanpassingen die eventueel leiden tot verval van garantie. 
 
In de memo zou verder staan dat iPhone-gebruikers die hun scherm door een derde partij hebben laten repareren het volle bedrag moeten betalen als tijdens het reparatieproces blijkt dat het defect een gevolg is van dat onofficiële onderdeel. Kies daarom altijd voor een reparateur die repareert met orginele onderdelen.
 
Prijzen die te mooi om waar lijken te zijn zijn ook vaak te mooi om waar te zijn.
 
https://www.ideviceplus.nl/services/view/frontglas-scherm-is-gebroken
 
Bron: