Nieuwe modern iPad X

Dat Apple de iPhone X de komende jaren als inspiratie gaat gebruiken is geen verrassing. Wellicht kunnen we de TrueDept-camera en Face ID in meerdere Apple producten verwachten zoals de iPad en Mac.
 
Filipe Espósito heeft in de code van iOS 11.3 aanwijzingen gevonden naar een 'Modern iPad'. Vorig jaar werd dit ook door Apple gebruikt voor de iPhone X. Dit kan betekenen dat Apple een nieuwe iPad op de markt wilt brengen met eventueel een TrueDept-camera en Face ID.
 
Analisten Ming-Chi Kuo en Mark Gurman verwachten beide dat Apple dit jaar een iPad gaat uitbrengen met Face ID. Ook gaat de thuisknop verdwijnen en krijgt de iPad een smallere behuizing. Hierdoor zal de nieuwe iPad meer op de iPhone X gaan lijken, de eerste stappen lijken nu te zijn gezet.
 
iPad X concept met Face ID
Op onderstaande foto's kun je een iPad X concept zien waarbij de iPad een smallere behuizing heeft, inclusief een inkeping voor de TrueDept-camera met Face ID. Toch kan Apple er ook voor kiezen om de iPad geen notch te geven, de raden zullen ongetwijfeld breed genoeg zijn om straks de TrueDept-camera in te verwerken. Daarnaast wordt ook een nieuwe Apple Pencil verwacht met nieuwe, nog onbekende mogelijkheden.
 
 
 
Meer foto's van de iPad X concept zijn terug te vinden op de website van Martin Hajek. Of Apple dit voorjaar al nieuwe iPads gaat uitbrengen is niet zeker, we verwachten dat deze pas dit najaar worden aangekondigd.
 
Bron: Appletips