Nieuwe iPhones komen in blauw, rood, oranje en goud

 
Apple zou dit jaar nieuwe iPhones aankondigen in zes kleuren, waaronder blauw, rood en oranje.
 
Dat zegt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo, meldt 9to5Mac. Kuo meldde eerder al dat Apple dit jaar met drie nieuwe iPhones zou komen. Naast een opvolger van de 5,8 iPhone X, verwacht Kuo ook een groter model met oled-scherm, vermoedelijk een Plus-versie van die iPhone X-opvolger. De modellen komen volgens Kuo beschikbaar in de kleuren grijs, wit en goud. De iPhone X is er momenteel in spacegrijs en wit.
 
Het derde nieuwe model wordt volgens Kuo iPhone met 6,1 inch lcd-scherm, met hetzelfde ontwerp als de iPhone X, maar zonder stalen rand, dubbele camera en drukgevoelig scherm. Dat model zou beschikbaar komen in de kleuren grijs, wit, rood, blauw en oranje. Die ruime kleurstelling doet denken aan de plastic iPhone 5C van vijf jaar geleden. Net als die telefoon zou ook de 6,1 inch iPhone goedkoper worden, al is goedkoper in de huidige smartphonemarkt een rekbaar begrip.
 
700 tot 1000 dollar
Volgens Kuo gaat de 6,1 inch iPhone namelijk rond de 700 dollar kosten, dezelfde prijs als de iPhone 8 op dit moment. Voor het 6,5 inch-model verwacht Kuo een prijs van rond de 1000 dollar, net als de iPhone X. Het is niet bekend of de X dan in prijs daalt: momenteel is de iPhone 8 Plus bijvoorbeeld 100 dollar duurder dan de iPhone 8. Het 6,5 inch model zou mogelijk ook dual-sim-opties krijgen, waar vooral op de Aziatische markt vraag naar is.
 
Kuo verwacht dat de goedkopere 6,1 inch iPhone met lcd-scherm straks goed is voor 55 procent van de nieuwe iPhone-verkopen. De duurdere modellen met oled-schermen zulle volgens de analist vooral vlak na de lancering snel verkopen, onder liefhebbers die de hoge prijs willen betalen.
 
Bron: bright.nl