Markt voor tweedehands-smartphones is booming

Vooral iPhones en computers van Apple zijn voorlopig in trek op de markt voor tweedehands elektronica.
Wereldwijd zijn er afgelopen jaar zo'n 120 miljoen gereviseerde smartphones verhandeld, de helft meer dan in 2015. Doordat mobiele telefoons nog weinig beter worden, zijn steeds minder klanten bereid om nog 800 euro neertellen voor de allernieuwste iPhone of Galaxy S. 
 
Refurbishment-ketens als Forza en Coolmix spelen hier handig op in door tweedehands toestellen op te kopen, op te poetsen en weer te verkopen. De besparing kan oplopen van 50 euro op een vrijwel nieuwe iPhone met slechts 1 kleine beschadiging tot soms ruim de helft van de nieuwprijs. Uit recent onderzoek onder 1000 Nederlanders blijkt dat een derde overweegt zo'n opgeknapt toestel te kopen. Met iets meer uitleg over waar refurbished voor staat, wordt dat zelfs de helft. 

Al met al groeit  de markt voor tweedehands smartphones de laatste jaren als kool en gaan er miljarden in om. De groei wordt versterkt doordat meer en meer ketens en telecombedrijven opkoop- of vervangingsprogramma's kennen. Inmiddels wordt al een vijfde van alle totale computer en hardware-markt in West-Europa als refurbished verkocht.

Wilt u meer weten over onze refurbished iPhones en iPads en 1 van deze toestellen zelf beoordelen? Kom dan langs in 1 van onze servicelocaties.

De prijs, kwaliteit en garantie van deze grote leveranciers met de service van een lokaal aanspreekpunt!

Bron: AD.nl