Klantenkaarten, spaarpassen (AH bonuskaart) en concertkaarten toevoegen aan Wallet

Sinds de Wallet applicatie de centrale plek is voor Apple Pay is de mogelijkheid om klantenkaarten toe te voegen aan de app erg lastig geworden. Als je op de plus-knop tikt krijg je alleen de mogelijkheid om betaalkaarten toe te voegen.
 
Dit komt omdat spaarpassen alleen via een app kunnen worden toegevoegd. Gelukkig kunnen ook wij onze Albert Hein bonuskaart toevoegen aan de app dankzij de app 'Pass4Wallet'.
 
Klantenkaarten toevoegen aan Wallet
  • Download en open de Pass4Wallet-app
  • Kies voor 'Store Card'
  • Kies een logo of voeg deze handmatig toe
  • Vul een omschrijving in
  • Tik op 'Scan barcode' om de streepjescode toe te voegen
  • Vul eventueel een vervaldatum in
  • Kies een kleur en voeg eventueel notities toe
  • Tik op 'Add to Wallet' om de kaart toe te voegen
 
De kaart wordt nu toegevoegd aan de wallet applicatie en kan worden gebruikt aan de kassa's om te scannen. Let wel op dat sommige kassa's met een oud laser scansysteem mogelijk de kaart niet kunnen scannen.
 
 
Locaties koppelen aan een klantenkaart
 
Bij het toevoegen van een klanten- of spaarkaart is het ook mogelijk om locaties te koppelen. Dit is handig, want de wallet-app heeft de mogelijkheid om je suggesties te geven en je locatie te controleren bij het opvragen van de kaarten. Hierdoor kan de wallet-app direct de juiste kaart klaarzetten zodat je niet moet zoeken.
 
Het toevoegen van locaties is erg eenvoudig, maak een nieuwe kaart aan of bewerk een huidige. Schakel vervolgens de optie 'Select Relevant Locations' aan en tik op 'Edit locations'. Vervolgens kun je via het zoekveld opzoek gaan naar de winkel, supermarkt en locaties waar je de spaarkaart kunt gebruiken. Zoek bijvoorbeeld naar 'Albert Heijn', tik de locaties in de lijst aan om toe te voegen en bevestig door 'Done' te selecteren.
 
 
Klanten- en spaarkaarten openen in Wallet
 
De toegevoegde klantenkaarten kun je raadplegen door de Wallet-app te openen. De applicatie sorteert automatisch de kaarten op basis van categorie, o.a.: spaarkaarten, kortingskaarten, tickets, etc. Tik op de stapel om deze te openen en veeg vervolgens om de gewenste kaart groot weer te geven. Deze kun je nu laten scannen aan de kassa. Als je gebruikmaakt van locaties dan kan Wallet automatisch de juiste kaart proberen weer te geven.
 
Als je beschikt over een iPhone met Face ID en je hebt Apple Pay ingesteld dan kun je nog sneller de kaarten oproepen. Druk tweemaal op de zijknop en direct wordt je betaalkaart geactiveerd met daaronder je klanten- en spaarkaarten. Open deze en direct kan de kaart gescand worden.
 
 
Pass4Wallet klantenkaarten bewerken
 
Wil je achteraf een Pass4Wallet-kaart bewerken dan kun je dit doen via de Wallet applicatie. Open de kaart en tik onderaan de kaart op het Pass4Wallet-logo, daarnaast kun je ook bovenaan tikken op de tik drie bolletjes en daarna op 'OPEN'. Vervolgens kun je de gegevens bewerken en weer tikken op 'Add to Wallet' om de kaart te updaten.