iPhone X heeft de beste smartphonecamera

Uit een uitgebreide test van Consumer Reports komt de iPhone als absolute winnaar uit de bus als het om smartphonefotografie gaat. De top 3 is volledig gevuld door Apples toestellen.
 
 
iPhone X beste smartphonecamera
De afgelopen jaren heeft Consumer Reports regelmatig onderzoeken gepubliceerd die negatief voor Apple uitpakten. Zo was het bedrijf kritisch over de nieuwe MacBook Pro, en zette het serieuze vraagtekens bij de accukwaliteit van Apples laptops.
 
Wat fotografie betreft, kan Consumer Reports haast niet positiever zijn over het bedrijf uit Cupertino. In de top tien met beste smartphonecamera’s staan maar liefst zes iPhones vermeld. De volledige lijst is als volgt.
 
De top 10 smartphonecamera’s volgens Consumer Reports:
  1. Apple iPhone X
  2. Apple iPhone 8
  3. Apple iPhone 8 Plus
  4. Samsung Galaxy S8 Plus
  5. Apple iPhone 7
  6. Apple iPhone 6s Plus
  7. Samsung Galaxy S8
  8. Samsung Galaxy Note 8
  9. Apple iPhone 7 Plus
  10. Samsung Galaxy S8 Active
Het onderzoek prijst de iPhone X voor de dubbele 12 megapixel-camera, die samen met Apples eigen beeldprocessor, pixelprocessor, kleurfilters en betere filters voor het beste resultaat zorgt. Ook is Consumer Reports te spreken over de portretfoto’s die met de Portretbelichting-functie een nieuwe dimensie krijgt.
 
Opmerkelijke resultaten
De iPhone 8 en iPhone 8 Plus ronden de top 3 af, al vinden we het wel opmerkelijk dat de iPhone 8 hoger scoort dan de 8 Plus. De 8 Plus heeft immers dezelfde dubbele cameralens als de iPhone X, terwijl de iPhone 8 het nog met een enkele lens moet doen. Waarom Consumer Reports de 8 boven de 8 Plus verkiest, is dan ook niet helemaal duidelijk. Ook lijkt het ons sterk dat de iPhone 6S Plus betere foto’s maakt dan de iPhone 7 Plus.
 
En dat is niet het enige waar dit onderzoek ons met vraagtekens achterlaat. Zo zijn de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus allebei in de lijst te vinden, op twee verschillende posities. En dat terwijl de camera’s van deze toestellen identiek aan elkaar zouden moeten zijn. Ook ontbreekt de Google Pixel 2 volledig in de lijst, een toestel dat door de camera-experts van DxOMark benoemd werd tot één van de beste smartphonecamera’s van het moment.
 
Bron: iphoned.nl