iPhone kapot? Laten maken of een andere kopen?

Wanneer je per ongeluk je iPhone laat vallen dan kom je al snel voor de vraag te staan: laat ik hem nog maken of koop ik een andere? Dat het voordeliger is om hem te laten maken hoeven we je niet uitteleggen.

Wat we je wél willen vertellen zijn de andere redenen om voor een reparatie van jouw iPhone te kiezen.

 

Het milieu

We zijn met z’n allen bezig om op het milieu te letten: minder vaak vliegen en met de auto, en zuiniger op je spullen zijn. Daar hoort ook je iPhone bij! Volgens Greenpeace zorgt de snelle omloopsnelheid van smartphones ervoor dat er meer dan 50 miljoen (!) ton e-waste in omloop is. Laat je niet gek maken door de nieuwste gadgets, maar laat je iPhone repareren. Je doet er jezelf en het milieu een groot plezier mee.

 

Een ‘gratis’ iPhone bestaat niet

Veel mensen denken dat een iPhone gratis is bij een nieuw abonnement, maar als het te mooi klinkt om waar te zijn dan is dat waarschijnlijk ook het geval. De kosten van een andere iPhone worden volledig in je abonnement aan je doorbelast. Je gaat dus een lening aan die je maandelijks met je abonnementskosten aflost. Sinds 1 mei 2017 krijg je voor toestellen met een waarde boven de €250 zelfs een BKR-registratie. Dit heeft dus invloed op het verkrijgen en de hoogte van een lening zoals een hypotheek.

 

Het coronavirus

Doordat bijna alle iPhones in China worden geproduceerd, het land waar het coronavirus in alle hevigheid losbarstte, heeft productie een tijd stilgelegen. Dit is nu ook nog maar mondjesmaat op gang gekomen. De voorraden in de hele wereld lopen drastisch terug en het is de vraag wanneer dit volledig herstelt is. Het gevolg voor jou als klant is logisch: wil je een nieuwe iPhone, ben er dan op voorbereid dat deze meer kan kosten of dat je er iets langer op moet wachten.

 

Reparatie met originele onderdelen en reparatiegarantie

Nee, dan is het een verstandigere keuze om je iPhone te laten maken. Dat scheelt je sowieso in je portemonnee! Bovendien kun je bij iDevice+ gebruik maken van onze services: iPhone reparatie klaar terwijl je wacht, iPad reparatie binnen 2 werkdagen, reparatie met originele kwaliteit onderdelen (en nee, onze voorraad is nog niet op) en 6 maanden garantie!

 

Conclusie: laat je iPhone repareren in plaats van een andere te kopen als hij kapot is! Mocht je wel een ander toestel nodig zijn of willen aanschaffen, overweeg dan eens een refurbished toestel. Deze verkopen we bij iDevice+ van de hoogste refurbished kwaliteit, met 2 jaar garantie en 100% origineel! En doe dan iets leuks met je oude toestel, bijvoorbeeld doneren aan stichting Aap.