iPhone 2018: alles over de iPhones van 2018

 
 
 
iPhone 2018: alles over de iPhones van 2018
Welke nieuwe iPhones kunnen we in september 2018 verwachten, wat zijn de nieuwe functies en welke modellen krijgen een OLED-scherm? 
 
 
 
iPhone X 2018 → 5,8-inch OLED scherm
iPhone X Plus → 6,5-inch OLED scherm
iPhone 9 → 6,1-inch LCD scherm
 
 
 
 
 
 
iPhone X Plus → 6,5-inch scherm: Super-iPhone met tabletfuncties
Wellicht de meest interessante iPhone van 2018 wordt het model met 6,5-inch scherm. Het zou daarbij gaan om een ‘Supersized iPhone’ die ook als vervanger van een tablet kan dienen. Dat zegt Bloomberg op basis van eigen bronnen. De ‘Supersize iPhone’ heeft een behuizing die net zo groot is als de huidige iPhone 8 Plus, maar met een veel groter scherm en smallere schermranden. Daardoor heb je meer effectief schermoppervlak. Als resolutie wordt gesproken over 1242 x 2688 pixels en de kwaliteit zou vergelijkbaar zijn met het OLED-scherm van de iPhone X.
 
Nieuwe iPhone 2018 release en prijs: wat kunnen we verwachten?
De iPhone X was de duurste iPhone die Apple ooit heeft uitgebracht, met een vanafprijs van €1159. In 2018 is de verwachting dat de gemiddelde verkoopprijs van de iPhones iets gaat dalen. De betrouwbare analist verwacht dat de grotere 6,5-inch iPhone X Plus met OLED ongeveer 1000 dollar (€ 1160,00) gaat kosten. De opvolger van de iPhone X zou iets in prijs gaan dalen tot ongeveer 900 dollar(€ 1045,00). De 6,1-inch LCD-iPhone blijft het goedkoopst met een verwachte prijs van tussen de 600 en 700 dollar (€ 755,00).
 
2018 iPhone: nieuwe functies om naar uit te kijken
Welke vernieuwingen kunnen we verwachten in de nieuwe iPhones van 2018? Op basis van geruchten zouden dit enkele kanshebbers kunnen zijn:
 
Verbeterd draadloos en snel opladen
In 2017 voerde Apple voor het eerst draadloos opladen in. In 2018 kan dit al verder verbeteren, door draadloos opladen op grotere afstand mogelijk te maken. Apple zou met het bedrijf Energous samenwerken om te zorgen dat je je iPhone niet meer op een draadloze opladers hoeft te leggen. Het lijkt erop dat de drie nieuwe iPhones een nieuwe en krachtigere adapter gaan krijgen. Apple vervangt de huidige adapter door een usb-c-variant, in de doos zit dan natuurlijk ook een usb-c-naar-Lightning-kabel. Snelladen is nu ook al beschikbaar op de iPhone 8 en iPhone X, echter heb je dan een (extra) macbook-adapter nodig, de 2018 iPhones zouden dit dus standaard gaan ondersteunen.
 
Dual-sim
Er zijn meerdere geruchten geweest over de komst van dual-sim. Hierdoor kun je twee sim-kaarten in een enkel toestel gebruiken. Dat is vooral handig voor zakelijke gebruikers, zodat ze hun privé en zakelijke nummer op hetzelfde toestel kunnen gebruiken. Het gaat zowel om de nieuwe iPhone X Plus als de 6,1-inch LCD iPhone die mogelijk dual-sim krijgen, al is er nog niets definitief.
 
Voorbereiding op 5G en Gigabit LTE
Apple is bezig met voorbereidingen om de iPhone geschikt te maken voor toekomstige 5G-netwerken. Bij de iPhones van 2018 wordt waarschijnlijk voor een tussenvorm gekozen, omdat er nog weinig providers zijn die al een commercieel 5G-netwerk in de lucht hebben. In 2019-2020 worden de eerste geschikte 5G-netwerken verwacht.
 
Face ID op alle iPhones
Niet alle iPhones van 2018 krijgen een OLED-scherm, maar wat we wel kunnen verwachten is dat Apple overstapt op Face ID gezichtsherkenning voor alle modellen. Dit werkt op de iPhone X al zo goed, dat er geen reden is om de verdere toepassing in meer modellen tegen te houden.