iPhone 12 productie start in juli

Apple maakt zich achter de schermen niet alleen klaar voor WWDC20, maar ook voor de komst van de iPhone 12-serie. De nieuwe smartphones moeten eind dit jaar verschijnen en gaan, volgens DigiTimes, begin juli al in productie.

 

 
 
Het bericht van DigiTimes maakt duidelijk dat alle iPhone 12-modellen volgende maand in productie gaan. Dat wil overigens niet zeggen dat alle modellen ook tegelijkertijd het daglicht zien eind dit jaar. Sterker nog: de verwachting is tot nu toe dat Apple de iPhone 12 line-up in september aankondigt. Alleen zal het bedrijf uit Cupertino wel kunnen kiezen voor een opgedeelde lancering. Net zoals we in 2017 zagen bij de iPhone 8-serie en de iPhone X.
 

 

Analist Ming-Chi Kuo en vele anderen hebben al vermeld dat de high-end modellen van de iPhone 12 line-up langer op zich laten wachten. De toestellen die voorzien zijn van de ultra-snelle mmWave 5G ondersteuning zullen een vertraging oplopen, vanwege problemen in de productie van de smartphone.
 
 
Vier verschillende modellen
De verwachting is dat Apple vier nieuwe iPhone-modellen introduceert dit jaar. Het gaat om twee reguliere iPhone 12 toestellen. Deze zijn voorzien van een 5.4-inch display en een 6.1-inch display. Daarnaast kunnen we ook twee iPhone 12 Pro-modellen verwachten. Deze varianten beschikken over een 6.1-inch display en een 6.7-inch display.
 
Ondanks dat er uiteraard verschil zit tussen de verschillende modellen, zijn er ook veel overeenkomsten. Zo beschikken alle vier de iPhone 12-toestellen over OLED-schermen, 5G ondersteuning en een kleinere notch. De verwachting is dat de twee Pro-modellen van de line-up voorzien zijn van LiDAR scanners. Deze kennen we van de iPad Pro (2020) en zijn bedoeld voor Augmented Reality doeleinden.
 
Bron: Want.nl