iPhone 12 geen notch en geen oplaadpoort

De iPhone 11 is pas enkele weken geleden gepresenteerd en de geruchten machine over wat we van de iPhone 12 mogen verwachten draait al op volle toeren.
 
 
Design
Omdat Apple sinds een aantal jaren het model om de 3 jaar wijzigt wordt dat nu ook voor de iPhone 12 verwacht. Het ontwerp zou zijn inspiratie vinden op het nog altijd immens populaire design van de iPhone serie 4 en 5. 
 
Face ID
Volgens insiders test Apple met diverse Face ID-prototypen, waarmee de inkeping zelfs helemaal lijkt te verdwijnen. Door gebruik te maken van kleinere lenzen is het mogelijk om de notch weg te halen.
Het is niet duidelijk welke iPhones een kleinere notch krijgen. Mogelijk verkleint Apple de notch alleen bij de twee vlaggenschepen: de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Om kosten te besparen kan het zijn dat de inkeping bij het basismodel (de iPhone 12) gelijk blijft.
 
5G
Ook zullen de iPhones bredere antennes krijgen aan de bovenkant, onderkant en zijkanten – meer dan 1 mm dik – wat een gevolg is van de ondersteuning voor 5G. In plaats van plastic worden de lijnen gemaakt van een ander materiaal: glas, keramiek of saffier.
 
iPhone zonder poort
Tenslotte wordt er gewerkt om de Lightning-poort te laten verdwijnen. Daar komt geen usb-c voor terug, maar helemaal niets. De iPhone is dan nog maar op één manier op te laden: draadloos. Ultra-breedbandtechnologie (UWB) wordt gebruikt om gegevens over te dragen. Mogelijk wordt dit pas in 2021 doorgevoerd. Als dat zo is dan wordt de iPhone 12 wel voorzien van een usb-c poort.