Inloggen bij Microsoft-accounts kan nu met je iPhone, zonder wachtwoord

Microsoft heeft een nieuwe manier van inloggen beschikbaar gesteld voor haar Microsoft-accounts. Door gebruik te maken van de Microsoft Authenticator-app hoef je geen wachtwoord meer in te voeren, maar bevestig je een inlog met je telefoon door gebruik te maken van Touch ID. Je hoeft daardoor geen wachtwoorden over cijfercodes over te tikken.
 
Inloggen zonder wachtwoord bij Microsoft
Met de Microsoft Authenticator-app was het al mogelijk om cijfercodes te genereren voor allerlei diensten die dit ondersteunen, zoals Google, Facebook en Dropbox, maar in combinatie met Microsoft-accounts komt de app nu extra goed van pas. Als je de Microsoft Authenticator-app gebruikt, hoef je geen enkel wachtwoord meer in te voeren. Het enige wat je hoeft te doen, is om je Microsoft-account eenmalig toe te voegen aan de Authenticator-app. De app werkt verder als volgt.
Zodra je ergens inlogt met je Microsoft-account, bijvoorbeeld in Outlook op de desktop, vul je zoals altijd je e-mailadres in. Vervolgens kies je voor de op
tie Gebruik de Microsoft Authenticator-app. Daarna ontvang je een pushbericht op je iPhone van de Authenticator-app. Je kunt vanuit het pushbericht de inlogpoging goedkeuren of afwijzen. Als je deze goedkeurt, word je naar de app gebracht en gebruik je Touch ID om daadwerkelijk in te loggen.
 
Op deze manier hoef je geen wachtwoorden te onthouden of cijfercodes over te typen, wat het inloggen volgens Microsoft een stuk ee
nvoudiger maakt dan tweefactorauthenticatie of het invoeren van een wachtwoord. Als je toch liever je wachtwoord wil gebruiken, dan kun je hier tijdens het inloggen alsnog voor kiezen. De optie om in te loggen met je iPhone is automatisch geactiveerd als je een nieuw account toevoegt. Maak je al gebruik van de Authenticator-app, dan kun je via de instellingen deze nieuwe inlogmethode inschakelen.