iMessage voor iedereen?

Zal iMessage binnenkort ook voor Android toestellen beschikbaar zijn? 

Op iCulture lazen we het volgende bericht:

Apple gaat maandagavond iMessage voor Android onthullen. Dat beweert de website MacDailyNews op basis van anonieme bronnen. Het zal de eerstvolgende app zijn die Apple beschikbaar stelt aan Android-gebruikers. Daarmee wordt het nog makkelijker om onderling berichten uit te wisselen, ook als je vrienden geen Apple-gebruiker zijn.

iMessage nu alleen op Apple-producten

 
Voor iPhone-bezitters zou de aankondiging ook prettig zijn, omdat de berichtendienst daarmee in één keer geschikt wordt voor miljoenen andere toestellen. Nu werkt iMessage alleen op de iPhone, iPad en Mac. Het uitbrengen op andere platformen is relatief eenvoudig omdat iMessage een clouddienst is. Apple hoeft alleen een nieuwe voorkant voor Android toe te voegen.
 
Een Android-aankondiging op de WWDC zou niet ongebruikelijk zijn: vorig jaar kondigde Apple namelijk Apple Music voor Android aan, ook op WWDC. Het werd uiteindelijk Apple’s eerste in eigen huis ontwikkelde Android-app. Eerder hadden ze al een overstap-app voor Android-gebruikers, maar die is door een externe partij ontwikkeld.

iMessage is het eigen sms systeem van Apple, hierdoor kunnen Apple gebruikers gratis berichten naar elkaar versturen, het werkt als een soort whatsapp met aflever notificaties en het is tevens gratis tussen Apple gebruikers.