Eindejaars tip: Koop zakelijk een iPhone of iPad en bespaar

2020 is in zicht: een mooi moment om nog even je financiën tegen het licht te houden. Met enkele eenvoudige ingrepen kun je op de valreep veel geld besparen.
 
Ondernemer? Doe wat extra investeringen
Investeringen in bedrijfsmiddelen vormen een interessante aftrekpost. De meest bekende aftrekpost is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), bedoeld voor ondernemers die kleine tot middelgrote investeringen doen.
 
Heb je dit jaar bij elkaar opgeteld tussen de € 2.301 en € 318.449 euro geïnvesteerd in je eigen bedrijf, dan kun je een deel van dit bedrag als aftrekpost opvoeren.
 
Zit je nog onder die drempel van € 2.301, kijk dan of je wat investeringen naar voren kunt halen.
Let wel op: alleen bedrijfsmiddelen die meer dan 450 euro kosten, komen hiervoor in aanmerking. Ook zijn sommige investeringen voor aftrek uitgesloten. Dus kijk hier even na voor je je portemonnee trekt. Zit je tegen de maximumgrens aan, dan is het verstandig om geplande investeringen over de jaarwisseling heen te tillen, zodat die investeringen alsnog aftrekbaar zijn.
 
Bespaar btw
Ben je als ondernemer gedeeltelijk vrijgesteld van omzetbelasting of ben je in de loop van dit jaar gestart met je eigen bedrijf? Houd dan in de gaten hoeveel btw je moet betalen. Wie op jaarbasis minder dan € 1.345 aan btw heft (na aftrek van zogeheten voorbelasting), mag dit volledige bedrag houden. Zit je hierboven, maar nog onder de € 1.883, dan mag je een gedeelte hiervan in eigen zak steken. Deze regeling heet de Kleineondernemersregeling (KOR).
 
Zit je tegen deze grenzen aan, kijk dan of je wat extra uitgaven voor je bedrijf kunt doen en zo alsnog gebruik kunt maken van deze regeling. Misschien kun je bepaalde investeringen naar voren halen, zoals de aanschaf van een nieuwe iPhone, iPad of MacBook.
 
Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Klik hier voor de dichtstbijzijnde servicelocatie.