Deze app checkt of je toestel gehackt is of niet.

Er zijn meerdere apps te vinden in de App Store waarmee je de verbruiksstatistieken kunt bekijken van je iDevice. Echter nu is er een nieuwe app te downloaden die verder gaat.

De nieuwe app System and Security Info gaat veel verder. Naast het CPU- en geheugengebruik, zie je met deze app ook of er beveiligingsproblemen op je toestel aanwezig zijn. 

 

Om malware te installeren is normaliter een jailbreak vereist. Voor een jailbreak moet het toestel bovendien fysiek in handen komen van de andere partij. Met behulp van deze app ben je er in ieder geval zeker van dat het toestel geen malware bevat.

Of je iDevice een gejailbreakt is is vaak niet eenvoudig te constateren, omdat het bewijs makkelijk te verbergen is. Als je bijvoorbeeld een tweedehands iPhone gekocht hebt, kan het handig zijn om het zekere voor het onzekere te nemen en te checken of er geen malware op geïnstalleerd staat. Deze app doet dat dus voor je en geeft dit aan met groene of rode bolletjes. Als er een rood bolletje staat bij één van de belangrijke onderdelen, is het foute boel en weet je dat er beveiligingsproblemen aanwezig kunnen zijn.

Download hem hier