Corrupt videobestand laat iPhones en iPads vastlopen

Er is een video opgedoken die een iPhone of iPad kan laten vastlopen wanneer die wordt afgespeeld. De video duurt drie seconden.

De fout is gedocumenteerd door het YouTube-kanaal EverythingApplePro. Wanneer het mp4-bestand wordt afgespeeld binnen Safari op een iPhone of iPad, raakt het systeem vertraagd. Uiteindelijk loopt het systeem helemaal vast en moet er een harde reset worden uitgevoerd. Het maakt niet uit welke versie van iOS er is geïnstalleerd.
Het duurt ongeveer vijftien tot dertig seconden voordat de effecten worden gemerkt. Het is niet precies duidelijk hoe de video voor de problemen zorgt, maar het kan zijn dat er onnodig veel gebruik wordt gemaakt van het geheugen. Daardoor kan de iPhone of iPad de video niet goed verwerken, wat kan leiden tot het vastlopen.
 
Dit is niet de eerste keer dat een iOS-apparaat vastloopt door een fout. Eerder dook er ook al een link op naar een site die ervoor zorgde dat de iPhone of iPad vastliep. Apple reageerde destijds snel door een update uit te brengen met de oplossing.
 
Bron: Nu.nl