Concept iPhone 2019 en iOS 13

In de aanloop naar een nieuwe generatie iPhones verschijnen regelmatig concepten van de nieuwe toestellen. Eerder bracht ConceptsiPhone al een soortgelijke iPhone 2019-conceptvideo uit en dit keer heeft ontwerper Gunho Lee de geruchten over de iPhone 2019 en iOS 13 gevisualiseerd. Lee bevestigt in de video een hoop geruchten die de afgelopen weken al voorbij gekomen zijn.

iPhone 2019- en iOS 13-concept verschenen
Het concept toont een design met vierkant afgeronde hoeken, wat we kennen van de iPad Pro 2018. Daarnaast stelt de maker dat we op de 2019 iPhones eindelijk een usb-c-poort gaan zien. Ook zien we een andere vermeende feature: reverse wireless charging. Hiermee kun je andere apparaten straks draadloos opladen door ze op de achterkant van de iPhone 2019 te leggen. In de video wordt dit PowerDrop genoemd.
 
Ook wat minder aannemelijke functies worden getoond, die we de afgelopen weken in goedgekeurde patenten van Apple zagen. Zo suggereert de ontwerper dat Touch ID terugkeert in de vorm van een vingerafdrukscanner onder het scherm. Of wat dacht je van een onderwater-modus, zodat je bijvoorbeeld betere onderwaterfoto’s kunt schieten?
 
Air Battery Pack in plaats van AirPower?
Nu de draadloze oplaadmat AirPower is geannuleerd, komt Lee met een nieuwe mogelijkheid waarmee Apple de toekomst draadloos kan maken. Het concept toont de Air Battery Pack; een soort hoes die je op de achterkant van je iPhone bevestigt en door middel van draadloos opladen je accu weer bijvult.
 
Andere voorspellingen zijn dat de iPhone 2019 een nieuw soort flits krijgt waarbij de achterkant fel oplicht en er een nieuwe vorm van 3D Touch op zit. Hiermee doelt de maker waarschijnlijk op Haptic Touch, wat nu al op de iPhone XR wordt gebruikt. Ook zou er een tweede generatie Face ID komen, die je gezicht beter herkent vanuit alle hoeken.
 
De conceptmaker kijkt echter niet alleen naar de hardware, maar doet ook een handje voorspellingen van hoe de software eruit gaat zien. Zo stelt Lee dat in iOS 13 de standaard-apps van Apple allemaal een nieuw, moderner design krijgen, dat doet denken aan het Material Theme van Google. Denk aan veel witruimte en meer overzicht.
 
Hierbij toont het concept ook hoe de apps eruit zien met een donkere modus voor iOS, die we mogelijk eindelijk terug gaan zien in iOS 13. Iets anders wat we graag terug zouden zien is Split View, wat nu al op iPads de manier is om te multitasken met verschillende apps op je scherm.
 
Camera belangrijke verandering
In de video wordt niet diep op de camera van de iPhone 2019 ingegaan, terwijl de 2019 iPhone-camera de geruchtenstroom wel lijkt te domineren. Talloze geruchten wijzen namelijk op een driedubbele camera op twee nieuwe iPhones. Het is alleen niet duidelijk of Apple deze twee toestellen als opvolgers van de iPhone XS en XS Max of los uitbrengt.
 
Bron: iPhoned.nl