Apple presents . . . By innovation only . . . 10 september 2019

iPhone 11 conceptApple heeft uitnodigingen voor een evenement op dinsdag 10 september naar media verstuurd. Op die datum zal het bedrijf zijn nieuwe iPhones uit de doeken doen.

 

Net als vorig jaar zou het gaan om twee iPhones met oledschermen en een goedkopere variant met een lcd-display. De twee oledversies zouden worden voorzien van drie cameralenzen op de achterkant in plaats van twee. De nieuwe lens is volgens geruchten een groothoeklens. De lcd-versie krijgt naar verluidt twee cameralenzen: een standaardlens en een zoomlens.

Naast de iPhones wordt waarschijnlijk ook een nieuwe Apple Watch sreies 5gepresenteerd. Daarnaast komt Apple met enkele nieuwe iPads en maakt het bedrijf meer bekend over gamedienst Apple Arcade en streamingdienst Apple TV+.

 

iPhone 11 Max verwachtingen op een rij

 

Een grotere accu

Naast een groter scherm is een ander voordeel van het Max-toestel de accuduur. Omdat het apparaat groter is heeft Apple meer ruimte om er een grotere accu in te verwerken. Hoewel het grotere display meer energie vraagt, zorgt deze accu er nog steeds voor dat de 11 Max het ongetwijfeld een aantal uur langer volhoudt dan de iPhone 11. Naar verluidt zou ook de nieuwe A13-chip van deze iPhone zuiniger zijn dan zijn voorganger, wat de accuduur ook ten goede komt.

 

Driedubbele cameralens en verbeterde frontcamera
Als je onze iPhone 11 verwachtingen hebt gelezen, klinkt dit vast bekend: de iPhone 11 Max krijgt vergeleken met de iPhone XS Max een extra camera op de achterkant, wat de teller op drie zet.
 
Deze derde lens wordt verwerkt in een vierkante camerabult, die behoorlijk opvalt. Met de derde lens worden nieuwe functies mogelijk, kun je verder inzoomen zonder kwaliteit te verliezen en gaat ook de kwaliteit van fotografie in het donker er flink op vooruit.
 
Geen 3D Touch (maar wel Haptic Touch)
Vorig jaar wisten we het nog niet, maar de iPhone XR was het begin van het einde voor het drukgevoelige 3D Touch scherm. Alle drie de 2019 iPhones zouden 3D Touch inruilen voor Haptic Touch, een soortgelijke functie waarbij je het scherm even ingedrukt houdt om dezelfde functies te activeren.
 
Door dit complexe scherm niet meer te gebruiken zou Apple lagere productiekosten hebben en zou het een eerste stap zijn op weg naar een iPhone met Touch ID in het scherm, iets wat door 3D Touch tot nu toe onmogelijk was.
 
Accessoires opladen op de achterkant
Een handige extra voor eigenaren van AirPods of een Apple Watch: de draadloze lader in de 11 Max werkt ook andersom. Hierdoor kun je een AirPods doosje simpelweg op de achterkant van je iPhone leggen om deze snel even bij te laden. Handig als je geen oplader bij de hand hebt of er geen stopcontact in de buurt is. Al komt dit natuurlijk niet ten goede van het accupercentage van de iPhone zelf.
 
Extra stevige behuizing, beter waterdicht
Apple zou grote stappen hebben gezet om de waterdichtheid te verbeteren. Hierdoor houdt de 11 Max het langer vol dan de huidige limiet van 30 minuten. Ook is de behuizing verstevigd met een nieuw soort glas, dat beter tegen krassen en valpartijen kan. Of dat genoeg is voor mensen om geen hoesjes meer te gaan gebruiken blijft de vraag, maar geruststellend is het wel.
 
Onthuld op 10 september, verkrijgbaar vanaf de twintigste
 
Bron: iPhoned.nl