Apple komt in 2019 met eigen tv-dienst en iPad mini

Apple TV 
De streamingsdienst wordt in eerste instantie gratis beschikbaar gesteld voor bezitters van Apple-apparaten en wordt in eerste instantie uitgerold in ruim 100 landen. Het is nog niet duidelijk of Nederland er ook bij zit maar doorgaans zitten we wel bij de eerste landen waar nieuwe producten beschikbaar komen dus dat biedt vertrouwen. Apple ontwikkelt verschillende eigen series. Zo werkt het bedrijf samen met onder meer Steven Spielberg aan een nieuwe versie van de scifiserie Amazing Stories. In totaal zou Apple meer dan twintig series in ontwikkeling hebben. Dit jaar besteedt Apple naar verluidt zo'n 1 miljard dollar (871 miljoen euro) aan eigen videoproducties. Daarbij zou het bedrijf zich vooral richten op toegankelijke series voor alle leeftijden, om een breed publiek aan te spreken.
 
iPad mini 5
De nieuwe iPad mini krijgt volgens geruchten een snellere processor en een goedkoper beeldscherm. De miniversie van de iPad is doorgaans kleiner dan andere tablets van het bedrijf, met een scherm van 7,9 inch groot. Het zou voor het eerst in jaren zijn dat Apple zijn iPad mini van een upgrade voorziet. De vorige versie werd in 2015 op de markt gebracht, waarna de techgigant geen aandacht meer aan de productreeks heeft besteed. Mogelijk komt de kleine tablet pas in het voorjaar van 2019.
 
 
iOs 12.1
Dan nog iets voor de korte termijn om naar uit te kijken. De eerste grote up-date staat gepland voor 30 oktober. Dit is dan aansluitend op het Apple oktober event welke is aangekondigd voor dezelfde dag. De verwachting is dat tijdens dit event oa de nieuwe iPad Pro's, een nieuwe Apple Pencil en nieuwe MacBook Air's worden gepresenteerd.
 
Bron: Nu.nl iCulture