Apple event is op 25 maart en dit kondigen ze aan!

Zet het alvast maar voorzichtig in je agenda; Apple zou op maandag 25 maart zijn eerste Apple-event van het jaar organiseren. Maar wat gaat het bedrijf daar onthullen?
 
Eerste Apple-event op 25 maart?
Hoewel Apple de uitnodigingen nog niet officieel heeft verstuurd (dat gebeurt pas een week of twee van tevoren) is met redelijke zekerheid te zeggen dat 25 maart de datum is. De pre-order voor de gloednieuwe Apple-producten zou vrijdag 29 maart beginnen, waarna de apparaten een week later in de winkels liggen.
In dit stadium kan er nog van alles wel of niet kloppen wat betreft de releasedatum of datum van de eerste keynote van het jaar. Het zou gaan om de nieuwe AirPods, iPad 2019, iPad mini 2019 en ook de AirPower.
 
Laatstgenoemde is opvallend, want het leek er lange tijd op dat Apples draadloze oplaadmat afgeschreven was door productieproblemen. Desondanks verscheen er begin dit jaar ook al een gerucht dat de AirPower dit jaar eindelijk uitgebracht zou worden.
 
Het gerucht zegt niets over de iPod touch 2019, die volgens sommige geruchten mogelijk ook in de eerste helft van 2019 verschijnt. Toch blijft het nog maar de vraag of Apple daadwerkelijk aan een upgrade van de iPod werkt.
 
 

Dit zijn onze AirPods 2019 verwachtingen

 

Ondersteuning voor hé Siri

Je kunt Apples spraakassistent al oproepen met je AirPods, maar daarvoor moet je wel op de bovenkant van een oordopje tikken.
 

Draadloos op te laden met nieuwe case

Net als met de nieuwste iPhones zullen de AirPods de Qi-standaard ondersteunen, zodat je praktisch iedere lader ervoor kunt gebruiken. Ook is er gewoon een Lightning-poort aanwezig aan de onderkant, zodat je ook op die manier de accu kunt bijvullen.
 

Gezondheidssensoren in de oordopjes

Uit meerdere geruchten en een patent blijkt dat Apple van plan is om de AirPods 2019 uit te rusten met speciale gezondheidssensoren. Denk bijvoorbeeld aan een hartslagmeter, want in je oor is een uitstekende plek om nauwkeurig je hartslag in kaart te brengen.
 

Nieuwe kleur en ander materiaal

Naast beter geluid zou Apple de AirPods ook een iets ander uiterlijk geven. Het materiaal zou worden aangepast, zodat het iets minder glanzend is. Hierdoor heb je ook meer grip en blijven de oordopjes dus beter in je oren zitten. Om goed te laten zien dat het om een nieuw model gaat, zou Apple de dopjes ook in een stijlvol nieuw zwart kleurtje aan gaan bieden.
 
iPad 2019: verwachting voor Apples nieuwe instaptablet
 

Groter scherm, smallere randen

Omdat er ook een nieuwe iPad mini aankomt, gaat Apple het scherm van deze iPad 2019 iets groter maken dan zijn voorganger. Dit komt omdat de schermranden wat smaller worden, zodat er meer ruimte overblijft voor het display.
 
Verder wordt verwacht dat de iPad 2019 is voorzien van een USB-C poort, hij makkelijker te gebruiken is icm een toetsenbord case en geschikt is voor de Apple Pencil 2.
 
Bron: iPhoned.nl