Accu kalibreren

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat de batterij van je iPhone of iPad toch iets sneller leeg geraakt dan je hoopt. Er zijn een aantal opties die je kunt uitschakelen in iOS om het verbruik te beperken, echter is er ook nog een ‘gouden tip’. Ook na het vervangen van de batterij is het verstandig om onderstaande procedure uit te voeren.  

Je kan namelijk vrij eenvoudig de Lithium-Polymer batterij opnieuw balanceren en kalibreren. Hiervoor dien je niet je iDevice volledig leeg te laten lopen en vervolgens weer volledig op te laden, maar een veel eenvoudigere procedure.
 

  • Sluit je iDevice aan de originele lader met de originele USB-kabel
  • Druk de thuis- en aan/uit knop gelijktig in tot de het Apple logo verschijnt
  • De batterij wordt nu voor de eerste keer gekalibreerd


Laat de batterij nu tot 100% opladen. Je zal merken dat de laatste procenten tot de 100% heel langzaam verlopen. Dit is het balanceer-proces, de cellen worden ontladen en geladen tot ze de eindspanning van 4,20V hebben bereikt. Wanneer je iDevice  de capaciteit van 100% heeft bereikt laat je jouw iDevice nog ongeveer 60 tot 90 minuten aan de lader hangen. Je zal merken dat je iDevice de batterij nu volledig kan benutten en iets langer mee zal gaan. Uiteraard blijven apps, GPS-functie, enzovoorts invloed hebben op je batterij.