1 april! De leukste grappen voor iOS gebruikers

Zaterdag is het 1 april, de dag dat Apple werd opgericht in 1976 en nu dus 41 jaar bestaat! Maar het is natuurlijk ook de dag om iemand voor de gek te houden. Je kunt een Apple gebruiker plagen door zijn iPhone of iPad te verstoppen maar je kunt ook iOS zelf het vuile werk laten doen. We hebben enkele leuke grapjes voor jullie verzameld die je zaterdag kunt gebruiken.

 
iMessage: Even wachten
 
Iedereen die iMessage gebruikt weet hoe irritant het kan zijn om midden in een gesprek de drie bolletjes te zien verschijnen. Deze duiden aan dat de gesprekspartner aan het typen is. Deze bolletjes kun je hier downloaden als afbeelding en sturen naar iemand. Omdat de bolletjes als gif (foto) worden verzonden zal de ontvanger denken dat je aan het typen bent, en dat kan nog wel even duren. 
 
 
Keer de kleuren om in iOS of op een Mac
 
In iOS is het mogelijk om de kleuren om te keren. Dit wil zeggen dat het scherm de kleur automatisch aanpast naar zijn tegenovergestelde, bijvoorbeeld wit wordt zwart. Deze optie kun je voor iOS activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ (aangepaste weergave) ▸ Keer kleuren om.