Kies je voor een 2ND iPhone dan ben je ervan verzekerd dat de iPhone enkel bestaat uit originele onderdelen. Ook wanneer er nieuwe onderdelen geplaatst worden, zijn dit enkel originele Apple onderdelen.
Iedere iPhone wordt door een onafhankelijke Apple Premium Service Provider gecontroleerd. Met behulp van een Apple analyse-softwaresysteem wordt de iPhone op meer dan 70 punten gecontroleerd.
Iedere 2ND iPhone wordt geleverd met 2 jaar garantie. Laatste software Iedere 2ND iPhone beschikt altijd over de laatste software.
Omdat de behoefte aan accessoires per persoon verschillend is, heeft 2ND ervoor gekozen om de refurbished iPhone zonder accessoires te leveren. De iPhone wordt dus zonder oplader en koptelefoon geleverd.
Doordat een 2ND iPhone een uitgebreide kwaliteitscontrole heeft gehad, functioneert deze net zo goed als een nieuwe iPhone. Het is mogelijk dat een 2ND iPhone enkele gebruikerssporen bevat. Deze vallen echter nauwelijks op. 
Een 2ND iPhone wordt in een mooie retail verpakking verzonden. Ook al kies je voor een refurbished iPhone, het voelt als een nieuwe iPhone.